Det vart ein flott nasjonaldag

Været var svært bra etter noen svært dystre meldinger i forkant. Delvis skyet med uttrykk for noe regn, litt sol. Kaldt.
Oppmøte kl 07.15 på grendahuset i Vågsvåg. Der står bussen med Jarl Torskangepoll og venter. I år er der godt oppmøte med ca 24 musikanter. I tradisjons tro er vi i nore Oppedalen kl 07.30. I år var vi nok noen minutter for seine fordi fruen til Alfred Færestrand allerede hadde alt heist flagget. Der spilte vi "Ja vi elsker". Etterpå gikk det slag i slag med stopp på vandte plasser. Der var noen plasser vi bruker stoppe, men pga der var ingen hjemme ble der heller ikke stopp.På Klokkergården var de unge våkne og stilte opp i dyner og flagg. Dette er en gangske så eksklusiv turne der enkeltpersoner får en liten intimkonsert fra TPM hver.Etter siste spilling kom der 10 dråper regn. Når klokka var blitt 09.00 var vi både sultne og slitne i leppene, så da smakte det godt med deilig frokost og gode kaker. Supert å få denne gesten der hvert år.Det setter vi stor pris på. Vi var så vidt ferdige da det var på tide med oppstilling i Vågsvåg for formiddagstog.
Fortsatt var været godt. Her spiller vi ilag med Holvik og deres marsjer. Vi går den vanlige ruta og avslutter på grendahuset med en liten konsert inne. Her var vi ganske få ( ca 15), men Lisbeth var fornøyd med lyden vi lagde.
Neste tog var i Holvik kl 14.00, der vi går den samme ruta som alle år, og igjen kommer der 10 dråper regn. Minikonsert med Holvik og tid til en kopp kaffi før det bar mot Måløy og det store folketoget der kl 16.30.
På torget var det mye folk og røre. Det resulterte i et langt tog der der også var mye folk langs veien som fulgte på etter hvert. Her stilte TPM fremme med Holvik skulekorps bak oss. Vi spilte annen hver Holvik mars og våre egne. Dette var en fin måte å løse dette samarbeidet på slik at alle ble fornøyde.
Det var en lang tur mot torget igjen, men det var kjekt med så mye folk og så masse spillelyd fra alle kanter.
Fellesspilling av "Ja vi elsker" og et fellesnummer med Måløy musikklag og oss der vi spilte "Sons of the brave" Etterpå tale med mer. I det taler stiger på sena kommer regnet for fullt, og det ble etter hvert ganske vått.
Dette har vært en flott markering på en fin 17 mai 2015. Travelt med så mye spilling og trakking, men absolutt kjekt. Høgdepunktet mitt var nok folketoget i Måløy.
for uten nasjonaltoner spilte vi "Sons of the brave", "Death or Glory" "Norge i rødt hvitt og blått" og The New Colonial March

07.15: Torskangerpoll Msuikklag: Avgang frå grendahuset i Vågsvåg til speling diverse plassar i Vestre krets. Frukost for korpset etter spelinga
07.45: Holvik skulekorps: Oppmøte på Holvik skule: Vi spelar Ja, vi elsker, og et god frukost.
10.15: Holvik skulekorps og Torskangerpoll Musikklag: Oppmøte i svingen i byggefeltet i Vågsvåg med alt utstyr til folketog. Vi marsjerer til grendahuset i Vågsvåg klokka 10.30. Arrangement på grendahuset og minikonsert md Torskangerpoll etter konserten.
13.45: Holvik skulekorps og Torskangerpoll Musikklag: Oppmøte utanfor Holvik skule og oppstilling til marsjering i folketog klokka 14.00. Minikonsert med Holvik skulekorps etter oppmarsjen.
16.15: Holvik skulekorps og Torskangerpoll Musikklag: Fellestog i Måløy. Oppmøte ved Terminalen. Holvik og Torskangerpoll går i lag.

Film som Johan har laga frċ 17. mai