Klare for NM

Laurdag og søndag 2. og 3. februar hadde Eirik Gjerdevik siste øvinga før NM for brasband som skal vere i Grieghallen i Bergen 8. og 9. februar.

Eirik meiner korpset er i god form, og bør kunne gjere ein fin figur i 4. divisjon.

Her kan du lese meir om meisterskapen.

Her er endå meir.

Årets brass-dommere
Syv dommere skal neste helg avgi sin dom over 69 korps i NM Brass. Vi gir deg her en liten presentasjon av neste helgs mektigste menn.
De som skal dømme 4. divisjon er:

BJØRN SAGSTAD (2. og 4. divisjon) har direksjonsutdannelse fra Royal Northern College of Music i Manchester.
Fra basen sin i Trondheim reiser Sagstad bl.a. til Hong Kong der han har hatt flere oppdrag for Hong Kong Ballet og Sinfonietta. Norske orkestre og militærkorps bruker regelmessig Sagstad som gjestedirigent. Han har tidligere vært musikalsk leder for Forsvarets Musikkorps Vestlandet, som han også har spilt inn cd med. For tiden er han kunstnerisk leder i Kristiansand Blåseensemble (tidl. divisjonsmusikken). Han er også en av de musikalske lederne for Operaen i Kristansund.

PAUL FARR (2. og 4. divisjon) er født i Hereford, England. Han startet sin musikerkarriere som 5-åring på kornett, godt opplært av sin far som var «Bandmaster» og solokornettist i frelsesarmékorpset. I løpet av de siste 37 år har Paul Farr vært utøvende musiker, lærer og dirigent, samtidig som han har vært profesjonell hornist ved flere internasjonale orkestre.
I 1989 flyttet han med hele familien til Jørpeland, hvor de bor ennå.
Foruten å være dirigent for Jørpeland Musikkorps, jobber han ofte som dommer på diverse korpskonkurranser og engasjeres mye som gjestedirigent på seminarer og sommerkurs. For tiden er han alternerende 1. hornist i Stavanger Symfoniorkester og lærer i waldhorn ved Universitetet i Stavanger.


Trommeclinic under NM Brass
Lørdag 9. februar kan du oppleve en forrykende trommeclinic i Bergen. Møt to av landets mest kjente trommeslagere.
Sammen med pedagog Lage Thune Myrberget inviterer Joakim Nordin og Erik Smith til en workshop om hvordan bli en bedre trommeslager. Slagverkere, instruktører og dirigenter i både voksenkorps og skolekorps er hjertelig velkommen. Seminaret arrangeres på Garage like ved Grieghallen fra kl. 12-14 på lørdag 9. februar. Arrangør er Norges Musikkorps Forbund i samarbeid med Yamaha Norge og ProPerc.

Les om tidlegare NM-deltaking til Torskangerpoll.