Vredens Gnag

Les ei av dei tidlegare Vredens Gnag. Klikk på årstal og månad å sjå den i -pdf-format.

Denne sida er under utvikling. Månadane med rødt ligg ute.

Du kan også abonnere på Vredens Gnag å få den rett i postkassa di i papirform for berre kroner 150 i året.

Send ein epost til Tor Åge Gravdal

 

2020 jan feb mar apr mai jun jul aug sept okt nov des
2019 jan feb mar apr mai jun jul aug sept okt nov des
2018 jan feb mar apr mai jun jul aug sept okt nov des
2017 jan feb mar apr mai jun jul aug sept okt nov des
2016 jan feb mar apr mai jun jul aug sept okt nov des
2015 jan feb mar apr mai jun jul aug sept okt nov des
2014 jan feb mar apr mai jun jul aug sept okt nov des
2013 jan feb mar apr mai jun jul aug sept okt nov des
2012 jan feb mar apr mai jun jul aug sept okt nov des
2011 jan feb mar apr mai jun jul aug sept okt nov des
2010 jan feb mar apr mai jun jul aug sept okt nov des
2009 jan feb mar apr mai jun jul aug sept okt nov des
2008 jan feb mar apr mai jun jul aug sept okt nov des
2007 jan feb mar apr mai jun jul aug sept okt nov des
2006 jan feb mar apr mai jun jul aug sept okt nov des
2005 jan feb mar apr mai jun jul aug sept okt nov des
2004 jan feb mar apr mai jun jul aug sept okt nov des
2003 jan feb mar apr mai jun     sept okt nov des
2002 jan feb mar   mai jun   aug sept   nov des
2001 jan feb mar apr mai jun jul aug sept okt nov des
2000 jan feb mar apr mai jun   aug sept   nov des
1999 jan feb mar apr mai jun jul aug sept okt nov des
1998 jan feb mar apr mai jun jul aug sept okt nov des
1997 jan feb mar apr mai jun jul aug sept okt nov des
1996 jan feb mar apr mai jun jul aug sept okt nov des
1995 jan feb mar apr mai jun jul aug sept okt nov des
1994 jan feb mar apr mai jun jul aug sept okt nov des
1993 jan feb mar apr mai jun jul aug sept okt nov des

 

Desemberutgåva 1. og siste sida 2000:

Vredens Gnag

·  Informasjonsavis for TorskangerpollMusikklag

·  Kjem ut ein gong i mÂnaden til aktive og passivemedlemmer.

·  Inneheld informasjon, annonsar, arrangement, konkurranse,humor. Starta i 1993.

·  Redaktør/layout: Erling Wåge

·  Redaksjonssjef; Ivar Torskangerpoll

·  Send lesarinnlegg, tips, helsingar og annonser til
Vredens Gnag
Du kan og få avisa i posten, og kose deg med innhaldetved å bestille bladet og bli passiv støttemedlemav norges vestligaste og festligaste korps.

·  erwaage@online.no
Skriv inn her dersom du har tips eller innlegg til Vredens Gnag

Dette er:


Måndenes portrett - juni98: Terje Våge

 

Terje startet i 1968 i T.M., og han spilte kornett de første årene, så euphonium i ca. 10 år før det ble ess og senere b-kornett igjen. Han hadde sin første opptreden som 5-åring på en juletrefest og spilte Glade Jul. Terje har vært med i Nordfjord Brass, Brosmebandet Kvitingarna og "Gamle hus boogie blues". Han har i en årrekke spilt trekkspill til julesangene ved gangen rundt juletreet. Sammen med Erling Wåge har han spilt til dans og i bryllup i 20 år. Begynte å spille trekkspill i ung alder og lærte det for alvor i 1974-75 mens han gikk på skole i Trondheim. Terje har og virket som dirigent i flere år. Først i Flatraket skulekorps, så 6 år i Holvik skulekorps, og er nå dirigent for Vedvik skule og ungdomskorps. Han har vært formann i T.M. i 6 år og i de siste 7 årene har han vært nestformann. For alt dette har han fått NMF sin fortjenestemedalje. Terje er en av de få på våre kanter som har fått oppleve ekte New Orleans-jazz i New Orleans. Som barn og ungdom var han svært aktiv idrettsmann, spilte flere år på Tornado, helt fra småguttelaget til senior B-laget. Truskavatnets Gianni Romme. Drev og med slalåm ,og under et renn i Oppedal falt han og tømte bakken for snø. Rennet ble stoppet og er ikke blitt satt i gang igjen. Mens han var avisbud for Sunnmørsposten satte han en "tvilsom" rekord i å sykle i blinde. Med Erling som assistent skulle han slå rekorden på 18,70 meter. Det klarte han. Han kjørte 21.45 meter , men turen endte i fjøra med hjernerystelse, mens ledsageren blødde naseblod av bekymring for Terje. Ganske ny sykkel var det også.

Han opprettet i 1983 en kostskole for autogensveisere, og var blandt de bærende krefter under papir-innsamlingen samme år. Han har tette porer og deltar ikke i friluftslivet. Terje har også en suppeskje med lyddemper i imitert skinnetui m/glidelås.

Han har spilt duett med en på flatfele og glansnummeret deres var Kvæsarvalsen (Gamle Noreg nørst i grendom). Han er nå for tiden opptatt med å dressere hunden, som han fikk på sin bursdag før jul. Terje har kjøpt den en liten torader som han regner med hunden skal lære å spille på. Terje er en glad eier av en juleglede. Han er ellers en hyggelig og omgjengelig kar som alltid har en lun replikk på lur.

Måndenes portrett - mai 98: Gun Tove Gursli

Navn: Gun Tove Gursli

Født: 20.01.1958

Bosted: Vågsvåg

Sivilstatus: Gift, 1 barn - jente

Yrke: Sekretær

Favorittmat: Klubb (svigermors)

Hobby: Musikk, hagearbeid

Gun Tove startet å spille i skolemusikken i Nygård på Moi. Hun spilte kornett og det har hun gjordt senere også. Etter skolemusikken fortsatte hun i voksenkorpset på Moi til hun flyttet til Oslo for å gå på skole. Etter endt skolegang jobbet hun i 6 - 7 år i Oslo. Der møtte hun Rolf og ble senere gift med han. Hun var vistnok svært aktiv i friingen sies det. Hun kan takke en heimeverns-innkallelse for at hun ble gift med han. Gun Tove kom til Vågsvåg i 1987, og begynte ganske snart i korpset. Hun kom raskt med i styret, og var i 4 år sekretær og kasserer i 2 år. I sine unge dager var hun en ganske ivrig idrettsjente, spesielt svømming (svømte til Danmark), og fri-idrett. Det var kulestøt og løp som var hennes beste grener i fri-idrett. Litt håndball drev hun også med. Hjemme på Moi står to store skap stokklagde med premier hun tok på den tiden. For sin innsats i idretten har hun den prestisjefylte WxW nålen. Gun Tove er veldig glad i å drikke kaffe utendørs. Ja, selv om vinteren nyter hun sin kaffe på tunet utenfor huset deres. Hun er blitt observert der med kaffekoppen i sterk kuling og - 10 grader, iført skinnlue og blavotter, og med en 20 pakning Prince innen rekkevidde. Hun liker også godt å ta seg en middagslur etter dagens gjerning. Gun Tove ble født med midtskill i 12.vers av "Tomtegubben går i ring", hvoretter erklært fargeblind. Gikk tørkesommeren 1982 mot rødt lys ved Abelhaugen i Oslo, og kom under en av renovasjonsvesenets tankbiler og tok en dusj. Samme året kom det til brudd med paven og ble tydelig franskpåvirket. Gun Tove er tilhenger av at bjellekua bør gå først og mener det er fjellvidder nok til alle. Hun er en stolt og glad eier av en kamelia. Gun Tove er en usedvanlig hyggelig, men bestemt dame, som det er lett å omgås.

Spør Ivar - En fast spalte i Vredens Gnag

Blyanter
korfor er blyanter sekskantede?
Sekskantede blyanter er billigere  fremstille enn runde.Ni sekskantede kan lages av samme mengde tre som Âtte rundeblyanter. Sekskantede blyanter ruller heller ikke s lettned av skrivebordet.
Hilsen Ivar T.

Internett
Ka er eigentlig internett?
I Milano er der en fotballklubb som heter Inter(egentlig F.C.Internazionale). S Internett er nettet som klubben harp mÂlene p sin hjemmebane
Hilsen Ivar T.

Syndebukk
Ka er ein syndebukk?
Hilsen forkjla
Opprinnelig var det en saubukk som p jdenes store forsoningsdagble jagd ut i rkenen til Asasel, etter at verstepresten haddelagt alle folkets synder p den (3. Mosebok). I overfrtbetydning n om den som er alene og m lide for feilbegÂtt av flere. Syndebukk-jakt er dessuten den lettestefor for idrett.
Hilsen Ivar T.

Dyreverdenen
Hvorfor heter det at hunden er menneskets beste venn?
Det er fordi hunden aldri ber om  f lÂnesportssidene mens du leser avisen.
Hilsen Ivar T.

Som du sikkert skjønar har Ivar T. vore korpsets Orakel.